torsdag 18 april 2013

Nytt objekt i sikte

Vår mäklare hade fått in ett nytt objekt han vill visa oss, en lägenhet. Vi var måttligt roade (läs jag) av lägenhet utan hade siktat på något litet hus med uteplats så att man kan sitta ute och grilla ha det gott i solen. Mannen däremot hade redan insett vilka renoveringsplaner jag hade för honom i husköpet så han tyckte absolut att en nyare lägenhet var intressant.

Vi åkte dit i alla fall och blev ljudligt och totalt förälskade i denna lägenhet. Stort, ljust och en makalös utsikt över Medelhavet både från vardagsrum och balkong. Dessutom fanns det en takterass som inte gick av för hackor, med en ännu mer magnifik utsikt. Vilket place! Vi blev helt tagna och efter att ha kollat ett par gånger på lägenheten var beslutet enhälligt och enkelt att fatta. Vi vill ha den lägenheten!

Så nu börjar vi om igen och nu väntar spända dagar av registercheck. I Spanien följer inte skulder på fastigheten (fastighetsskatt, el, vatten etc) personen som äger den, utan belastar fastigheten. Därför måste man noggrant kolla upp att det inte finns obetalda avgifter på det man köper för det vill man liksom inte ärva.

Det här lär bli en nagelbitare till rysare innan vi fått det beskedet och sen om allt ser bra ut kunna ta nästa steg i processen....to be continued!

(Jag visar så klart inga bilder på den än, den guldklimpen vill vi behålla för oss själva tills vi signat :)

2 kommentarer:

  1. Härligt att ta del av er "husresa". Ser fram emot fortsättningen!

    SvaraRadera
  2. Hög spänningsfaktor här just nu :)

    SvaraRadera