lördag 6 april 2013

Drömmar


Tänk ett eget litet hem i solen, en oas i ljuset, en plats för återhämtning...helt enkelt en mental morot.

Under många år har mannen, barnen och jag haft den stora lyckan att ha kunnat åka (nästan) så ofta vi vill till vår oas i tillvaron, Santiago de la Ribera. Samhället ligger vid Medelhavskusten sju mil söder om Alicante. Ett hus där finns i släkten som vi kunnat nyttja ofta. Vi har firat födelsedagar, julaftnar, spenderat lata semestrar och låtit dottern gå en termin i skolan där. Vi har verkligen uppskattat möjligheten att få lite solljus när man vanligtvis lever i ett solfattigare klimat.

Den senaste tiden har vi alltmer börjat längta efter ett eget litet boende i Spanien. Vi har kollat runt i intilliggande samhällen och byar och funderat över vart vi skulle vilja skaffa oss en sommarstuga någonstans. Det ska inte vara helt dött på vintern, ett levande samhälle där det bor spanjorer året runt och där det finns mysiga restauranger och fina stränder. Men någonstans landar vi alltid tillbaka till just lilla Ribera, vi trivs så gott där. Det har precis det vi söker när vi reser till Spanien.


Vi hade kanske inte tänkt köpa hus riktigt än, men vi planerade det på några års sikt. Men så var det ju det där med den spanska ekonomin och de spanska bankerna. Den har gått lite i putten. Det har byggts och byggts i Spanien i många år och till slut kom kraschen. För oss skandinaver innebar det helt enkelt ett köpläge. Efter att ha ägnat lite tid åt att spana in huspriser och inse att det är nu vi borde investera i ett hus började vi kolla runt. Vi har cyklat runt ett antal timmar och spanat efter hus i söderläge. Man köper inte hus i solen för att sitta i skuggan. Åtminstone inte vi.

Vi har passat på att spana runt lite på plats, men vi har också spenderat många timmar på nätet på olika mäklarsidor. Och ja, de spanska hemsidorna saknar en hel del information som vi är vana vid att få på en motsvarande svensk mäklarsida. Bilderna brukar inte vara så speciellt bra, man kan inte räkna med att få en adress eller att den är korrekt länkad till en karta. Så vi har helt enkelt bett mina föräldrar på plats där nere att cykla ännu mera, besöka mäklare och fortsätta spaningen åt oss.

Följ vår resa här på bloggen för att se om och hur det går med vår dröm att skapa en egen oas i Santiago de la Ribera, Hasta luego!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar