torsdag 18 april 2013

En resa ner och väntan




I lördags lämnade vi Göteborg för ett soligt och gott Spanien. Inte en dag försent för att få lite värme och sol. På flygplatsen satt vi och pratade husköp med en man som nyligen köpt hus i Althea. Han hade varit nere trettio gånger innan han hittade huset han ville köpa. Pust, trettio resor för att leta hus känns rätt tufft och långt bort. I den bästa av världar köper vi snart...

När vi kom ner till Spanien blev vi hämtade av lilla mamma som servade oss sen med Cava och Jamón Serrano. Ett stort lugn sänker sig över oss och vi bara njuter.


På söndagen var det meningen att vi skulle kolla på huset igen, eftersom Peter inte sett det invändigt. Ja, ni hörde rätt...vi har redan lagt ett bud på ett hus utan att båda sett det. Men vi har inte skrivit kontrakt eller lagt handpenning än.  Vi har tittat på huset utvändigt flera gånger, jag har sett det inne, filmat och fotat. Och vi har haft en bekant som arbetar som mäklare där, som också granskat huset, tillsammans med mina föräldrar.  Men nu var det dags för en sista husesyn innan kontraktskrivning.

Den mäklaren som hade nyckeln till huset fick vi inte tag på under helgen utan vi fick vänta. I Spanien kan man lämna sitt hus till flera mäklare. De har alltså inte ensamrätt på att sälja huset. Det finns inte heller någon auktorisation för mäklare vilket innebär att man får ha koll på att det är duktiga och kunniga mäklare man anlitar.

Vår mäklare ska kontakta säljarna igen så att vi får loss nyckeln och under tiden kan vi bara vänta på att få titta närmare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar