söndag 28 april 2013

Marknad i Santiago de la Ribera


Onsdagar är det marknadsdag i Santiago de la Ribera. Den brukar vara igång från morgonen till c:a kl. 13. Det finns en marknad att besöka varje dag i de omgivande samhällena om man gillar marknader. Närmast finns det marknader på måndagar i San Pedro och torsdagar i San Javier.

Grönsaker och frukt är fantastiskt gott att köpa på marknaden. Här får man de mest välsmakade och solmogna av frukter och grönsaker. Likaså att köpa oliver i lösvikt, yummie! Testa gärna ostarna här också, en god Queso Manchego hittar du med fördel här. En annan sak vi gärna köper på marknaden är de grillade kycklingarna, stora och helt ljuvligt goda.



Man får  inte missa att äta churros på marknaden. Det är som friterade och mindre stänger av donut-smet. Man kan äta dem med socker eller doppa dem i varm choklad, en hejdlöst god (och flottig) historia! Ät dem med en café con leche (espresso med mjölk), en café solo (espresso) eller varför inte en carajillo (kaffe med konjak)?

Svårt att gissa att vi är matglad familj...
Förutom alla goda ätbara saker kan man köpa möbler, husgeråd, kläder, blommor och de vanliga uppsättningarna av kopior av diverse kända märkens väskor, smycken och solglasögon.

Marknadsgatan hittar du mitt i Santiago de la Ribera, den är lång och går genom hela samhället. På kartan är den rödmarkerad och utgår från den stora rondellen mitt i samhället.








2 kommentarer:

  1. Tackar, jag glömmer alltid av vilka dagar marknaderna är på vilka orter.

    Vi köper också alltid kycklingen den är helt underbar :) Det blir en sådan till Lunch imorgon Con Salsa!

    SvaraRadera
  2. Nu har vi också haft lite go semester med pollo con salsa :)

    SvaraRadera